Ravinto

Ruokkiminen

Go Care suosittaa, että annatte lemmikkieläimille ruokaa pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan.

Kissan ja koiran pentuja tulisi ruokkia 3-5 kertaa päivässä, ja niillä pitäisi olla koko ajan ruokaa saatavilla.

Täysikasvuisille kissoille ja koirille voi jakaa päiväannoksen kahdeksi ateriaksi.

Ruokavalio-ohjeemme ovat - niin kuin nimikin sanoo - ohjeita. Kissasi tai koirasi voi syödä enemmän tai vähemmän. Se
riippuu mm. rodusta, liikunnan määrästä ja iästä. Ruokintamääriä voi vaihdella enintään 25 % kumpaankin suuntaan.

Suositamme että jokaisen aterian jälkeen otat pois ruokakupin ja siihen jääneet tähteet. Tarjoa ruoka aina puhtaasta kupista.

Vesi

On tärkeätä muistaa, että koirilla ja kissoilla pitää olla aina raikasta vettä kupissa, joten jätä vesikuppi aterian jälkeen, mutta vaihda ensin vesi. Veden on oltava aina puhdasta. Vesi on hyvin tärkeä lemmikkisi hyvinvoinnille.

Ravinnon vaihtaminen

Jos vaihdat Go Caren tuotteesta toiseen, tai merkistä toiseen, on tärkeää tehdä se vähitellen.. Sekoita vähän uutta ruokaa siihen, johon eläin on tottunut ja lisää uuden ruoan määrää noin viikon aikana. Tällä tavoin kissan tai koiran vatsa ja ruoansulatuselimet tottuvat uuteen ruokaan. Lemmikkieläimen pitää tottua uuteen makuun ja ruoan koostumukseen.

Täysravinto

Kaikki Go Care tuotteet ovat täysravintoa. Termi "täysravinto" on määritelty laissa. Ruoan koostumus on määritelty niin, että siitä pitää saada 100 % koiran tai kissan päivittäisestä ravinnon tarpeesta. Täysravinnon lisäksi ei tarvita muuta ravintoa. Jos tarjoat toisinaan välipalaa kuten keksin, muista vähentää sama kalorimäärä täysravintoaterioista. Muuten nelijalkainen ystäväsi voi lihoa liikaa.

Laihduttajan täysravinto

Go Care Royal tuotevalikoimassa on kaksi vaihtoehtoa, joita nimitetään dieettitäysravinnoksi. Ne ovat: Painon pudotus sekä allergiaa ja yliherkkyyttä torjuva dieetti. Dieettiravinto on määritelty EU-laissa. Se tarkoittaa muun muassa, että ravinnon on täytettävä tiettyjä lain vaatimuksia. Esimerkiksi ravinnolla pitää olla terapeuttinen vaikutus ilman lääkesisältöä. Dieettiravinto on huolellisesti tasapainotettu täyttämään sataprosenttisesti koiran päivittäisen ravitsemustarpeen. Suositamme että kysyt eläinlääkärin mielipidettä ennen kuin käytät dieettiravintoa. Syynä on se, että esimerkiksi liikalihavuuden tai allergian syynä voi olla jokin muu kuin ravitsemus.